Ministrul de Finanţe: Deşi în recesiune tehnică, România va avea creştere economică de 1,5%


România are o prognoză de creştere de 1,5%, a anunţat vicepremierul Florin Georgescu. În primul trimestru însă, economia a scăzut cu 0,1%. Administraţia publică, industria şi construcţiile au readus economia României în recesiune.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că aceste sectoare au înregistrat scăderi în primul trimestru al acestui an.

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu spune că România va ieşi din recesiunea tehnică. astfel are o prognoză de creştere de 1,5%.

Administraţia publică, industria şi construcţiile sunt sectoarele care au înregistrat cele mai mari scăderi, potrivit portalului www.clujtoday.ro

În primul trimestru al acestui an, activităţile din administraţia publică s-au redus cu 5,8% faţă de trimestrul anterior. S-a construit mai puţin şi s-au făcut mai puţine tranzacţii imobiliare.

Scăderile ajung la 1,2%. La fel de slab au evoluat şi activităţile din domeniul bancar. Nici industria nu a ajutat economia în primele trei luni ale acestui an. S-a contractat cu 0,4 la sută.

Susţinerea economiei a venit dinspre agricultură, serviciile de informaţii şi comunicaţii, dar şi comerţul cu amănuntul.