Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Mobius: Am discutat cu investitori care sunt interesaţi să construiască noi hidrocentrale în România

A- A A+
Mobius: Am discutat cu investitori care sunt interesaţi să construiască noi hidrocentrale în România

Preşedintele executiv al Franklin Templeton (FT), administratorul Fondului Proprietatea (FP), Mark Mobius, a declarat miercuri că există oportunităţi mari în România şi că a discutat cu investitori care sunt interesaţi să construiască aici noi hidrocentrale.

„Există oportunităţi foarte mari în România pentru listarea de noi acţiuni. Dacă putem convinge guvernul român să reorganizeze companile de stat astfel încât să devină profitabile, atunci vom putea să creştem acţiunile pe piaţa românească şi putem să aducem nou capital pentru investiţii. Există oportunităţi mari aici, am discutat cu investitori care sunt interesaţi să construiască noi hidrocentrale, vorbim aici de miliarde de dolari. Ptrobabil că trebuie ca jumătate să fie obţinuţi din acţiuni, iar restul din împrumuturi bancare. Important este să avem o piaţă a bursei foarte solidă”, a spus Mobius.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,4 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails