Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Modificări aduse Codului Fiscal

A- A A+
Modificări aduse Codului Fiscal

Din 2013 orice firmă poate plăti anticipat impozitul pe profit

Până acum doar băncile aveau posibilitatea  să achite anticipat  impozitul pe profit anual prin plăţi trimestriale, actualizate cu indicele de inflaţie.

Însă,  toţi contribuabilii vor putea plăti anticipat impozitul pe profit anual, începând cu 1 ianuarie 2013, potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal  prin OG 30 din 31 august 2011, care va intra în vigoare la 1 octombrie

Opţiunea pentru sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit se efectuează la începutul anului fiscal. Totodată, opţiunea efectuată este obligatorie pentru cel puţin doi ani fiscali consecutivi.

Ieşirea din sistemul anual de declarare şi plată a impozitului se efectuează la începutul anului fiscal pentru care se solicită aplicarea prevederilor alin. (1).

Contribuabilii comunică organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului anual ori trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv

Related Posts with Thumbnails