Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MTI rediscută cu Bechtel prețurile pentru construcția autostrăzii Transilvania

A- A A+
MTI rediscută cu Bechtel prețurile pentru construcția autostrăzii Transilvania

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) caută soluții de finanțare pentru realizarea secțiunii Târgu Mureș-Brașov, parte a autostrăzii Transilvania, iar în același timp renegociază contractul cu constructorul american Bechtel, a declarat, marți, secretarul de stat MTI, Eusebiu Pistru.

”Pentru porțiunea Târgu Mureș  – Brașov se caută soluții de finanțare, iar pentru Târgu Mureș – Borș  se vor folosi fonduri de la  bugetul de stat. (…)  Negociem prețurile cu Bechtel privind construcția autostrăzii Transilvaniei. Prețul  trebuie să intre în normalitate deoarece a fost un contract în defavoarea noastră, iar ciclul contractelor cu firme care nu respectă termenii de finalizare trebuie întrerupt ”, a precizat Pistru în cadrul unei dezbateri privind legea transporturilor.

Pistru a adăugat că în 2013 vor fi 350 km de autostradă, în condițiile în care firmele vor respecta termenele de finalizare, iar Ministerul Transporturilor va aplica ”politica de toleranță zero privind întârzieririle”. În prezent sunt în lucru peste 270 de km de autostradă, potrivit sursei citate.

”Prețurile care erau pe contractele de până acum erau  date de cei care făceau studii de fezabilitate, iar anul acesta am promovat standarde de cost pentru construcția autostrăzi de șes, câmpie sau munte, pentru a evita prețurile mari. Am reușit ca toate contractele semnate în ultima perioadă să respecte aceste standarde”, a  explicat reprezentantul MTI.

Secretarul de stat a mai spus că au fost trimise cinci notificări către firmele care au întârzieri în realizarea proiectelor, iar dacă  nu vor fi respectate graficele stabilie de MTI, aceste contracte vor fi reziliate.

”La tronsonul Moara Vlăsiei au fost demarate procedurile pentru reziliere, iar, dacă firma de construcții nu se va mobiliza, în perioada următoare contractul va fi reziliat”, a completat Pistru.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii are în lucru un proiect pentru legea transportatorilor, care urmează să intre în vigoare în decembrie.

Pistru a estimat că proiectul va fi finalizat până săptămâna viitoare, astfel încât propunerea să fie discutată cu transportatorii, sindicatele și patronatele, forma finală urmând să fie gata la începerea sesiunii parlamentare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails