Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

NIS, companie subsidiară a Gazprom, plănuieşte investiţii de sute de milioane de euro în România

A- A A+
NIS, companie subsidiară a Gazprom, plănuieşte investiţii de sute de milioane de euro în România

Premierul Emil Boc a avut joi la Palatul Victoria o întrevedere cu o delegaţie a NIS, companie subsidiară a Gazprom Neft, condusă de Kirill Kravchenko, director general pentru Serbia şi director general adjunct pentru activele din străinătate al Gazprom Neft, informează Executivul.

Potrivit unui comunicat de presă remis NewsIn, reprezentanţii companiei i-au prezentat premierului intenţiile de dezvoltare în România, arătând că planurile includ investiţii în domeniul petrolier de câteva sute de milioane de euro până în 2015 şi crearea de aproximativ 500 de locuri de muncă.

Şeful Executivului român a declarat că investitorii străini ca NIS, membru al Gazprom Grup, sunt bineveniţi în România, arătându-şi sprijinul pentru proiectele generatoare de locuri de muncă.

La întrevederea de la Palatul Victoria au mai participat şi Constantin Nicolaus Petri, director general adjunct al companiei Gazprom Neft pentru industria de ţiţei a Serbiei şi director al departamentului pentru investiţii şi strategie, Alexander Churilin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Ion Ariton, ministrul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, Dan Iuliu Plaveti, preşedinte al ANRE şi Alexandru Pătruţi, preşedinte ANRM.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a avut miercuri o întrevedere cu comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, în cadrul căreia s-a discutat despre participarea Comisiei Europene în calitate de observator la negocierile pe care România le va purta cu Gazprom.

„Preşedintele Senatului a discutat cu oficialul european şi despre participarea Comisiei Europene în calitate de observator la negocierile pe care România le va purta cu Gazprom, aşa cum recent a făcut în Polonia, pentru ca partea română să încheie cele mai bune contracte posibile şi să achiziţioneze energie la cel mai avantajos preţ. Recent, Ministerul Economiei din România a anunţat posibile proiecte de parteneriat în sectorul energetic românesc în care să fie implicat şi Gazprom, cel mai mare producător de gaze la nivel mondial”, se arată într-un comunicat remis NewsIn.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit pe 4 octombrie, la Moscova cu conducerea celui mai mare producător de gaze din lume, gigantul rusesc Gazprom, care şi-a reafirmat interesul de a investi în România şi de a colabora cu societăţile de stat Romgaz şi Transgaz.

„De asemenea, s-au evaluat perspectivele continuării acordurilor cu privire la tranzitul de gaze prin România către piaţa din sud-estul Europei. A fost reafirmat interesul reciproc pentru deschiderea unei colaborări productive între Gazprom şi companiile româneşti Romgaz şi Transgaz pe terţe pieţe în domeniul explorării, exploatării şi transportului de gaze, ţinând seama de experienţa şi profesionalismul specialiştilor în domeniul gazeifer din România”, a precizat ministerul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails