Noi parteneriate pentru finanţarea IMM-urilor de către bănci


Finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii devine o prioritate pentru Banca Europeană de Investiţii care a anunţat că în acest an va semna acorduri cu bănci din România în acest sens. Parteneriatele vizează atât instituţii bancare cu care reprezentanţii BEI s-au mai întâlnit cât şi bănci nou antrenate în colaborare, potrivit declaraţiilor vicepreşedintelui BEI, Plutarchos Sakellaris.

BEI şi Banca Comercială Română  au semnat un nou acord de împrumut dedicat sprijinirii finanţării IMM-urilor şi autorităţi publice din România, acord în valoare de valoare de 50 de milioane de euro, comunică www.agerpres.ro

Împrumutul BEI va cofinanţa proiectele de dezvoltare regională şi productivitate a IMM-urilor din România care activează în industrie şi servicii. De asemenea, vor primi suport şi investiţiile în eficienţă energetică ale IMM-urilor, care vor beneficia şi de suportul Comisiei Europene sub programul “SME Finance Facility Energy Efficiency Window”, pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în construcţii şi industrie.