Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Nokia a anunţat o pierdere netă de 151 milioane euro în trimestrul al treilea

A- A A+
Nokia a anunţat o pierdere netă de 151 milioane euro în trimestrul al treilea

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anunţat o pierdere netă de 151 milioane euro în trimestrul al treilea, faţă de un profit de 322 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează BBC News.

De asemenea, vânzările nete au scăzut cu 13%, la nouă miliarde de euro. Nokia a pierdut teren în faţa competitorilor ca Apple, producătorul iPhone, precum şi în faţa companiilor care produc telefoane ce folosesc sistemul de operare Android, de la Google.

Acţiunile companiei finlandeze au scăzut în acest an cu 41%. Nokia a anunţat că a vândut în trimestrul al treilea 16,8 milioane de dispozitive inteligente, cu 38% mai puţine decât în anul precedent. Volumul telefoanelor mobile vândute în total a crescut, însă, cu 8%, la 89,8 milioane.

La începutul anului, Nokia a anunţat desfiinţarea a mii de locuri de muncă, în cadrul unui program de reducere a costurilor cu un miliard de euro.

La sfârşitul lunii septembrie, Nokia a decis închiderea fabricii de la Jucu, din judeţul Cluj, la trei ani de la inaugurare, deşi oficialii companiei sperau că această investiţie va fi una pe termen lung, iar politicienii români dădeau asigurări în privinţa menţinerii locurilor de muncă.

Fabrica Nokia de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008, în parcul industrial Tetarom III din comuna Jucu. Decizia de a construi o noua facilitate de producţie în România a fost făcută publică în luna martie 2007, iar lucrările de construcţie la fabrica din Cluj au demarat în iulie 2007. Producţia în fabrica de la Jucu a început la 11 februarie 2008, iar trei luni mai târziu compania a anunţat că a înregistrat producţia primului milion de dispozitive mobile în România.

Investiţia în fabrica de la Jucu a fost de 60 de milioane de euro.

În 2010, Nokia a fost al doilea mare exportator al României. Anul trecut, Nokia România a obţinut un profit net de 181,2 milioane lei, mai mare cu 14% faţă de cel din 2009.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails