Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Nu e mit: Facebook spionează utilizatorii

A- A A+
Nu e mit: Facebook spionează utilizatorii

Care dintre noi nu s-a întrebat ce se ascunde în spatele celei mai mari reţele de socializare din lume, Facebook? Iată că cel puţin una dintre teoriile, ce păreau mai degrabă conspiraţioniste, se confirmă: Facebook îşi spionează utilizatorii şi după ce aceştia s-au deconectat de la reţea. Astfel, serverele Facebook pot afla, chiar dacă ai dat “log out”, ce alte site-uri ai accesat.

Explicaţia este că Facebook foloseşte cookie-uri, acele fişiere stocate pe harddisk la accesarea unui site, care rămân active şi după ce ai ieşit din cont. Ele continuă să colecteze informaţii privind activităţile de pe internet ale utilizatorilor. Totuşi, aceste informaţii nu pot fi obţinute de reţeaua de socializare de pe orice tip de site, ci doar de pe acelea care au opţiune de plug-in către Facebook. Însă, cea mai mare a site-urilor de mare audienţă dispun de un asemenea plug-in.

Compania Facebook era evaluată în luna septembrie a acestui an la aproape 67 de miliarde de dolari şi a anunţat că va fi listată la bursă la finele lui 2012.

Related Posts with Thumbnails