Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Nuclearelectrica alocă peste 14 mil. lei pentru servicii de testare, analiză şi consultanţă tehnică

A- A A+
Nuclearelectrica alocă peste 14 mil. lei pentru servicii de testare, analiză şi consultanţă tehnică

Nuclearelectrica va plăti 14,4 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de inginerie şi suport tehnic pentru evaluarea şi rezolvarea problemelor identificate în oprirea planificată din 2010 la Unitatea 1, „la inspecţia componentelor ansamblului feederi”.

Contractul a fost atribuit companiei Atomic Energy of Canada Limited prin negociere, fără anunţ de participare, în 4 octombrie 2011, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Alegerea procedurii negociere, fără anunţ de participare a fost explicată prin faptul că „lucrarile/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

Nuclearelectrica deţine cele două unităţi ale Centralei de la Cernavodă, precum şi Fabrica de Combustibil Nuclear de la Piteşti. Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă au fiecare instalată o putere de circa 720 MW. Alte două reactoare urmează să fie construite şi puse în funcţiune după 2017, cu o putere instalată asemănătoare primelor.

Unitatea 1 de la Cernavodă a intrat în exploatare comercială în decembrie 1996, iar Unitatea 2 în septembrie 2007.

Nuclearelectrica, deţinută de stat, este al doilea mare producător de energie electrică din ţară. Nuclearelectrica a avut anul trecut o producţie de 11.623.492 MWh (11,62 TWh), în scădere uşoară, de circa 1%, faţă de producţia realizată în 2009, de 11.751.764 MWh. Compania a acoperit astfel în 2010 aproape 20% din totalul de energie electrică produsă în România.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails