Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Numărul companiilor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut de opt opri în ultimii cinci ani

A- A A+
Numărul companiilor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut de opt opri în ultimii cinci ani

Numărul companiilor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut de opt opri în ultimii cinci ani, potrivit Fiscului de la Sofia.

Astfel, peste 272 de companii au depus declaraţii fiscale către autorităţile bulgare în 2010, faţă de 33 în 2006, cu un an înainte ca Bulgaria şi România să adere la Schengen, relatează Sofia News Agency.

Cel mai mare număr de companii româneşti, 93, sunt înregistrate la Ruse, care se află la numai 60 de kilometri sud de Bucureşti. Alte 93 de societăţi româneşti sunt înregistrate la Sofia, iar 22 la Varna.

Bulgaria a înregistrat şi o explozie a numărului de firme elene care îşi mută sediul pe teritoriul său. În total, 2072 de companii din Grecia au fost întregistrate în Bulgaria numai în prima jumătate a anului 2011, iar un număr similar este aşteptat până la sfârşitul anului.

Cel mai mare număr de companii elene sunt înregistrate în oraşul Blagoevgrad, din sud-vestul ţării – 800. Alte 699 sunt la Sofia, 127 la Plovdiv, iar 58 la Pazardzhik.

Potrivit autorităţilor bulgare, numărul din ce în ce mai mare de afaceri din România şi Grecia care se mută în această ţară se datorează în primul rând taxelor mici şi reducerii recente considerabile a condiţiilor administrative pentru înfiinţarea de firme adoptate de autorităţile de la Sofia.

În acelaşi timp, experţii consideră că alţi factori care stau la baza acestui fenomen sunt stabilitatea macroeconomică, mâna de lucru ieftină, precum şi proprietăţi, chirii şi servicii de transport la preţuri mai mici.

În prezent, Bulgaria are cele mai mici taxe din Uniunea Europeană, inclusiv un impozit pe venit de 10%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails