OMV Petrom a scumpit de vineri benzina cu 5 bani/litru şi motorina cu 7 bani/litru


Compania petrolieră OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a crescut de vineri preţul de referinţă la benzine cu 5 bani/litru şi cu 7 bani/litru la motorine, ca urmare a evoluţiei cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere şi a evoluţiei cursului valutar.

Astfel, benzina Premium fără plumb 10 ppm este 4,37 lei/litru, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 4,74 lei/litru, în timp ce litrul de benzină OMV Carrera 95 este 4,51 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,14 lei.

Totodată, motorina Top Nordic Diesel este de vineri 4,38 lei/litru, sortimentul de motorină OMV Sprint Diesel costă 4,42 lei/litru, litrul de motorină Euro Diesel 5 este 4,21 lei, iar motorina OMV Alpin Diesel este 4,71 lei.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează in România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 268 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

În anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3 miliarde euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 696 milioane euro. OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud Est deţine 51,01% din acţiunile Petrom. OMV activează în 12 ţări în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 17 ţări pe patru continente în domeniul de Explorare şi Producţie. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Sursa: NewsIn