Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Orban propune ca TVA-ul să fie inclus în cheltuielile care vor putea fi plătite de Comisia Europeană

A- A A+
Orban propune ca TVA-ul să fie inclus în cheltuielile care vor putea fi plătite de Comisia Europeană

Ministrul Afacerilor Europene, Leornard Orban, a afirmat vineri seară că, alături de ministrul Finanţelor, a propus Guvernului ca TVA-ul să devină „eligibil”, adică să fie inclus în suma decontată de Comisia Europeană.

În cadrul unei emisiuni la Antena3, Orban a trecut în revistă modificările pe care deja le-a propus în domeniul pe care-l gestionează. În acest context, ministrul a spus că a restrâns posibilităţile de acordare a prefinanţărilor şi a introdus condiţii mult mai severe în privinaţa lor. „Dacă în patru luni nu ai transmis o factură către autorităţile de management, acea prefinanţare va fi luată”, a dat exemplu Leonard Orban.

„Am propus, e prima dată când comunic, am semnat şi e în procedură de avizare interministerială acea propunere legată de TVA-ul eligibil. În momentul în care această propunere va fi acceptată, TVA-ul va deveni eligibil, adică va fi inclus în cheltuielile care vor putea fi plătite de Comisia Europeană, până acum nu era”, a anunţat Orban, precizând că această variantă a plecat de la el şi de la ministrul Finanţelor.

În opinia ministrului, pentru îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, este nevoie şi de creşterea capacităţii administrative, întrucât sunt structuri care nu pot procesa cererile rambursare pentru că nu au suficienţi oameni, dar şi de simplificarea procedurilor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails