Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Organizaţia Internaţională a Muncii: Tot mai multe joburi tind să dispară. Numărul şomerilor este în creştere

A- A A+
Organizaţia Internaţională a Muncii: Tot mai multe joburi tind să dispară. Numărul şomerilor este în creştere

Condiţiile de pe piaţa muncii nu vor reveni la nivelurile anterioare crizei din 2008 decât la sfârşitul anului 2016, cu doi ani mai târziu decât se estima anterior, în principal din cauza măsurilor prost concepute de reformă în câmpul muncii.

Numărul şomerilor din întreaga lume va creşte în acest an la 202 milioane, de la 196 milioane la finele anului trecut, astfel că rata şomajului va urca la 6,1%, estimează Organizaţia Internaţională a Muncii, agenţie din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, în raportul anual World of Work prezentat luni.

Cei care caută locuri de muncă pe termen lung sunt „demoralizaţi”, iar 40% dintre persoanele cu vârsta între 25-49 de ani care caută de lucru în state cu economii dezvoltate sunt fără ocupaţie de cel puţin un an, se arată în raport.

Piaţa muncii s-a deteriorat în ultimele şase luni în întreaga lume, dar mai ales în Europa, unde şomajul creşte puternic.

Uniunea Europeană, care generează circa 20% din producţia economică mondială, nu a reuşit încă să găsească un echilibru între austeritate şi creştere economică, după un deceniu de cheltuieli publice scăpate de sub control încheiat, se pare, cu o recesiune în W.

Numai şase state europene cu economii dezvoltate au înregistrat în ultimii cinci ani creşterea numărului de angajaţi – Austria, Germania, Israel, Luxemburg, Malta şi Polonia, relevă raportul citat www.mediafax.ro.

Related Posts with Thumbnails