Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Parcul Eolian CEZ a produs marţi, pentru prima dată, energie electrică

A- A A+
Parcul Eolian CEZ a produs marţi, pentru prima dată, energie electrică

Prima dintre cele 240 de turbine eoliene care vor fi operate în cadrul Parcului Eolian CEZ de la Fântânele şi Cogealac a fost pusă în funcţiune marţi, grupul CEZ estimând că până la sfârşitul anului toate cele 139 de turbine din partea întâi a proiectului (faza Fântanele) să intre în producţie.

Prin urmare, a fost început procesul de punere în operare a primei părţi a proiectului Parcului Eolian CEZ – Fântânele –, proces la sfârşitul căruia 139 de turbine eoliene vor deveni funcţionale una câte una şi vor începe să livreze energie electrică în reţeaua naţională.

„La ora 18:56, turbina eoliană FE 28 a intrat în funcţiune, devenind prima turbină operaţională a Parcului Eolian CEZ şi marcând momentul în care investiţia de 1,1 miliarde de euro a Grupului CEZ în Dobrogea a început să genereze energie electrică”, se arată în comunicatul trimis miercuri de companie.

Prima parte a proiectului Parcului Eolian CEZ localizat la Fântânele şi Cogealac cuprinde 139 turbine eoliene cu o capacitate instalată de 2.5 MW fiecare şi este preconizată să se finalizeze până la sfârşitul acestui an. După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, Staţia Principală de Transformare de la Tariverde a fost conectată la reţeaua naţională de transport a energiei electrice de către Transelectrica, la începutul acestei săptămâni prima dintre cele 4 substaţii de transformare împreună cu cablurile electrice de 110 şi 33 kV care o leagă de turbinele eoliene a fost, de asemenea, pusă în funcţiune.

Mai bine de 100 dintre cele 240 de turbine eoliene care vor fi instalate în total la Fântânele şi Cogealac sunt deja construite. În paralel cu continuarea lucrărilor de construcţie şi montaj, turbinele eoliene deja montate vor continua să fie testate şi puse în funcţiune în perioada imediat următoare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails