Paris, cel mai vizitat oraş european în 2012. Ce oraşe urmează în top


Capitala Franţei a fost cel mai vizitat oraş din Europa în prima jumătate a anului 2012, potrivit unui raportîntocmit de Aeroport de Paris (ADP), compania care operează pe cele două aeroporturi internaţionale pariziene – Roissy Charles de Gaulle şi Orly.

În primele şase luni ale acestui an, cele două aeroporturi au fost tranzitate de 42,8 milioane de turişti, se precizează în raport, informeazăluxuo.com.

Din punct de vedere al numărului de pasageri, pe locul al doilea s-a situat aeroportul Heathrow din Londra, cu 42 de milioane de călători, în timp ce locul al treilea i-a revenit oraşului Frankfurt, al cărui aeroport a înregistrat un număr de 27 de milioane de turişti.

La distanţă mică, pe locurile al patrulea şi al cincilea, sunt aeroporturile din Amsterdam şi Madrid (Barajas), cu câte 24, respectiv 22 de milioane de călători.

Cei mai mulţi dintre turiştii care au venit la Paris cu avionul au fost din Asia, numărul acestora fiind cu 6,5% mai mare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi procentul călătorilor din Orientul Mijlociu sosiţi în capitala Franţei, în primele şase luni ale lui 2012, este cu 5,9% mai mare decât în prima jumătate a lui 2011, creşteri fiind consemnate şi în ceea ce priveşte numărul de turişti din America Latină (4,8%) şi America de Nord (2,6%).

Printre locurile intens frecventate de turiştii parizieni se numără Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Louvru, Bulevardul Champs Elysees, dar şi celebrele cafenele de pe malul Senei.

Sursa: Mediafax