Parkinguri noi în oraş, din 2013


În patru locuri din centrul municipiului ar putea fi construite parkinguri subterane şi supraterane, potrivit anunţului Primăriei Cluj-Napoca. Astfel, planul bugetului pe anul viitor conţine mai multe investiţii de acest fel, întrucât locurile de parcare disponibile în oraş sunt în acest moment insuficiente.

Unele dintre aceste parkinguri ar putea fi realizate din finanţare proprie sau ca urmare a dezvoltării unui parteneriat.  În acest sens, Primăria va relua negocierile cu Mitropolia Ortodoxă pentru dezvoltarea unui parking în Piaţa Avram Iancu, iar un alt proiect vizează strada Kogălniceanu, pe locul actualei parcări. Studiile de fezabilitate vor decide dacă aici se poate construi un parking subteran, care ar putea oferi 144 de locuri de parcare.

Alte propuneri ale Municipalităţii se referă la zona Haşdeu, proiect dezvoltat împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai, iar un alt parteneriat ar putea fi realizat cu proprietarii terenurilor de pe strada Avram Iancu, pentru construirea unui parking în dreapta intrării în cimitir.

“Cu cel puţin două parkinguri în centru, se poate vorbi de decenţă”, a argumentat primarul Emil Boc.