Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

PE a votat acordarea unui ajutor suplimentar pentru dezvoltarea regională a României

A- A A+
PE a votat acordarea unui ajutor suplimentar pentru dezvoltarea regională a României

Parlamentul European a votat în ședința plenară de joi acordarea unui ajutor suplimentar pentru proiectele de dezvoltare regională finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul Social European (FSE), iar pe lista statelor beneficiare figurează şi România.

Alte state care vor profita de această măsură sunt Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia și Irlanda.

Practic, noul regulament adoptat prevede creșterea temporară cu 10 puncte procentuale a contribuției europene în proiectele comunitare.

„Dacă până acum cofinanțarea României pe un astfel de proiect era de 15% din totalul sumei, de acum aceasta se reduce la 5%, restul de 95% urmând să fie acoperiți de către Uniunea Europeană. Este o măsură care vine în ajutorul beneficiarilor și care dorește să sprijine dezvoltarea regiunilor mai sărace și predispuse să fie afectate în continuare de criza economică și financiară”, a declarat, într-un comunicat, europarlamentarul PPE Petru Luhan.”Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, din care fac parte, a primit mandatul de a încheia negocierile cât mai rapid cu putință, pentru a asigura eficiența deplină a majorării contribuției europene și pentru a furniza imediat lichidități statelor membre”, a adăugat europarlamentarul român.

Pentru a intra în vigoare, după ce a fost votat de Parlamentul European, prezentul Regulament va fi votat în Consiliul Uniunii Europene pe 6-7 decembrie, precizează Luhan.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails