Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Perspectivele economice pentru marti, 4 iunie

A- A A+
Perspectivele economice pentru marti, 4 iunie

Cel mai important eveniment din timpul sesiunii asiatice  este sedinta RBA si deciziile privind politica monetara. Pe de o parte, dolarul australian s-a depreciat suficient de mult incat sa stimuleze exporturile Australiei.

Pe de alta parte, ultimii indicatori macroeconomici publicati nu trezesc optimismul investitorilor in ceea ce priveste ritmul de crestere economica a Australiei, ceea ce ar putea fi un motiv de inca o reducere a ratei dobanzii de referinta.

Tot in timpul sesiunii asiatice, se va publica baza monetara in Japonia, care se estimeaza sa creasca cu 24.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Acest indicator va reflecta in ce mod au influentat masurile suplimentare de stimulare adoptate de noul guvernator al BoJ, Kuroda.

In plus, se asteapta ca indicele activitatii comerciale in sectorul de constructii din Marea Britanie sa creasca de la 49.4 la 49.6.

Sesiunea europeana nu va fi foarte activa, dintre indicatorii macroeconomici publicandu-se doar indicele preturilor de productie in zona euro, care se asteapta sa continue sa scada si in aprilie, -0.3%, fata de martie cand a scazut cu 0.2%.

Sesiunea americana va fi caracterizata de datele statistice privind comertul in SUA si Canada. Prognozele arata o crestere mai mare a importurilor decat a exporturilor in Canada, ceea ce va duce la cresterea deficitului comercial de la 0.0 mlrd. la 1.0 mlrd.

Se estimeaza ca si deficitul comercial al SUA sa creasca, de la 38.8 mlrd. la 41.0 mlrd.

Related Posts with Thumbnails