Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Porsche Finance Group are un nou CEO

A- A A+
Porsche Finance Group are un nou CEO

Porsche Finance Group l-a numit în funcţia de CEO pe Alexander Nekolar, care îl înlocuieşte pe Kurt Leitner, a anunţat marţi compania.

Anterior, Nekolar a ocupat poziţia de Chief Financial Officer (CFO) pentru Porsche Finance Group, lucrând în echipă cu Leitner.

Această schimbare de management vine după cei patru ani de mandat la Bucureşti ai lui Kurt Leitner, care va părăsi România pentru o companie din grupul Porsche din Grecia. Kurt Leitner va părăsi compania la sfârşitul anului, se arată în comunicat.

Alexander Philip-Nekolar, 37 de ani, s-a alăturat companiei în martie 2008, când a devenit Chief Financial Officer (CFO) al Porsche Finance Group. Pe parcursul celor trei ani, până să ocupe poziţia de CEO, Nekolar a supervizat toate operaţiunile financiare ale companiei, coordonând business-ul bancar şi cel de asigurări al grupului. De asemenea, Alexander Nekolar a fost responsabil de managementul riscului şi de operaţiunile de audit şi juridice, unul dintre proiectele majore finalizate fiind implementarea sistemului SAP în toate cele cinci entităţi ale grupului.

Înainte de a veni la Bucureşti în 2008, Alexander Nekolar a lucrat timp de trei ani în cadrul Porsche Bank Group, la Viena. A coordonat departamentele financiar şi juridic, dar şi departamentele de IT şi Resurse Umane pentru Europcar, cea mai mare companie europeană de închiriere de maşini, în Austria şi Slovacia. Noul CEO al Porsche Finance Group are o experienţă consistentă în management strategic şi în dezvoltarea afacerii, dobândite în companii mari, precum Telekom Austria AG.

Porsche Finance Group furnizează soluţii financiare integrate, exclusiv pentru clienţii importatorului, prin reţeua sa de dealeri răspândită la nivel naţional.

Porsche Finance Group se ocupă cu finanţarea autoturismelor aparţinând mărcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley şi Porsche. Grupul este prezent pe piaţa românească din 1999 şi include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări. Porsche Finance Group oferă clienţilor săi soluţii eficiente şi rapide pentru achiziţionarea automobilului dorit, conform conceptului „one-stop-shop”: achiziţionare directă, în showroom, finanţare prin leasing sau credit, asigurare pentru maşină şi o administrare eficientă a flotelor de maşini.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails