Compania Naţională Poşta Română a anunţat marţi că a obţinut un profit de 472.000 lei în cel de-al treilea trimestru din acest an, faţă de o pierdere de 21,6 milioane lei în perioada similară din 2010.
„C.N. Poşta Română S.A. înregistrează profit a doua lună consecutiv, încheind astfel trimestrul al III-lea al anului 2011 cu rezultate pozitive. Măsurile şi deciziile adoptate sistematic de managementul companiei au condus la un profit de 472.000 lei. Comparativ, situaţia financiar-contabilă cu un an în urmă prezenta o pierdere pe trimestrul al treilea de 21,6 milioane lei”, se spune în comunicat.
De asemenea, compania a redus cheltuielile în primele nouă luni, faţă de primele nouă luni ale anului 2010, cu 13% şi cu 11% raportat la proiecţia bugetară pentru anul în curs, proiecţie conform Bugetului de Venituri şi Cheltueli aferent anului 2011.
Poşta Română a intrat în luna august pe profit, pentru prima dată din 2008, acesta fiind de aproximativ 600.000 lei. Compania a înregistrat profit ultima dată în anul 2008, când la nivelul întregului an a realizat un rezultat pozitiv de 32.793 lei.
„La începutul lunii noiembrie, ca urmare a întâlnirii reprezentanţilor MCSI cu cei ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi reprezentanţii UE, C.N. Poşta Română S.A. a primit aprecieri pozitive pentru îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate în faţa creditorilor internaţionali, fiind una dintre companiile care, după aplicarea programelor de restructurare, a intrat pe profit”, se mai arată în comunicat.
Poşta Română a avut anul trecut pierderi nete de 121 milioane lei, mai mici cu 60 milioane lei faţă de pierderile din 2009, de 181,55 milioane lei, iar afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.
Poşta Română SA este o societate comercială cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajaţi şi este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale. Acţionarii companiei sunt statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care deţine 75% din capitalul social, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capitalul social.
Sursa: NewsIn