Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Predoiu: Studiul de impact privind noul Cod Civil se află în analiză la Ministerul Justiţiei

A- A A+
Predoiu: Studiul de impact privind noul Cod Civil se află în analiză la Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că studiul de impact asupra noului Cod Civil a fost elaborat într-un prim draft, care se află în analiză la Ministerul Justiţiei, urmând ca, după draftul final, documentul să fie publicat şi trimis spre dezbatere publică.

„Studiul de impact a fost elaborat într-un prim draft, în prezent se află în analiză la Ministerul Justiţiei, iar după ce vom avea draftul final al studiului de impact va putea fi publicat şi va intra într-o dezbatere publică”, a menţionat Predoiu.

Întrebat care este bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul viitor, Predoiu a spus că acesta nu va putea fi elaborat până când nu va fi realizat studiul de impact cu privire la noul Cod Civil.

Potrivit ministrului Justiţiei, vechiul Cod Civil, aflat în vigoare, a fost promulgat în 1864 şi a intrat în vigoare la 1 decembrie 1865. El a declarat că, la data adoptării sale, Codul Civil avea 1914 articole.

În prezent, numărul de articole în vigoare este de 1249, dar dincolo de acest aspect cantitativ, care ţine de partea din cod care a mai rămas în vigoare, primul comandament al înlocuirii sale cu un nou cod civil a fost legat de modernitate.

Noul Cod Civil urmează să intre în vigoare la data de 1 octombrie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails