Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Predoiu: Proiectul legii privind Registrul Comerţului are un impact major asupra mediului de afaceri

A- A A+
Predoiu: Proiectul legii privind Registrul Comerţului are un impact major asupra mediului de afaceri

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat vineri, după o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, în cadrul „Platformei pentru dialog şi cooperare între MJ şi mediul de afaceri”, că proiectul de lege privind registratorii comerciali are un impact major asupra mediului de afaceri.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Ministerul Justiţiei (MJ), „Platforma pentru dialog şi cooperare între Ministerul Justiţiei şi mediul de afaceri” este o structură de comunicare care permite receptarea de idei şi propuneri concrete pentru îmbunătăţirea constantă a cadrului legislativ, pentru elaborarea unor acte normative care răspund coerent şi fidel nevoilor mediului de afaceri şi societăţii civile româneşti, în general. Acţiunea se încadrează în demersul mai larg al Ministerului Justiţiei de transparentizare a procesului de elaborare a actelor normative.

De altfel, la întâlnirea care a avut loc la sediul MJ au participat reprezentanţi ai Consiliului Investitorilor Străini, Asociaţiei Române a Băncilor, Camerei de Comerţ Britanico-Române, Camerei de Comerţ Americane în România, Camerei Auditorilor Financiari,  dar şi înalţi diplomaţi ai ambasadelor Statelor Unite, Marii Britanii şi Germaniei în România, se arată în comunicatul citat.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a spus că întâlnirea de vineri cu reprezentanţii mediului de afaceri a fost una deosebit de utilă, acestora fiindu-le prezentat proiectul de lege privind registratorii comerciali şi procedura de înregistrare în registrul comerţului. „Este un proiect de lege cu impact major asupra mediului de afaceri şi am ţinut ca, pe lângă dezbaterile tehnice care au existat între experţii MJ şi specialiştii din mediul privat în cadrul Grupului Tehnic Inter-instituţional al Platformei, să auzim şi punctele de vedere ale celor care reprezintă interesele marilor investitori străini din România. Proiectul de lege este un pas foarte important în strategia de susţinere a mediului de afaceri, oferind comerciantului un instrument normativ suplu, unitar, într-un limbaj accesibil”, a declarat Cătălin Predoiu.

Totodată, potrivit ministrul, proiectul simplifică procedura de înregistrare în registrul comerţului şi propune un nou sistem de publicitate a actelor comercianţilor, Buletinul Electronic al Registrului Comerţului, mecanism care are multiple avantaje, printre care reducerea termenului de efectuare a publicităţii, micşorarea substanţială a costurilor de publicare, creşterea capacităţii instituţionale de interconectare cu alte sisteme electronice naţionale şi internaţionale. „Toate aceste propuneri au fost foarte bine primite de reprezentanţii mediului de afaceri”, a adăugat Predoiu.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.adevarul.ro

Related Posts with Thumbnails