Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Pretul petrolului – rezumatul pietei

A- A A+
Pretul petrolului – rezumatul pietei

Pretul petrolului WTI a scazut de la maxima ultimelor 15 luni dupa ce numarul de cereri noi pentru indemnizatii de somaj a crescut peste prognoze, iar Agentia Internationala pentru Energie a anuntat ca prognozele arata o oferta mai mare decat ritmul de crestere a cererii in anul urmator.

Pret petrolului a crescut cu 1.7% dupa ce Departamentul Muncii din SUA a declarat ca numarul de cereri noi pentru indemnizatii de somaj a fost in ultima saptamana de 360 mii, peste prognoza de 340 mii, ajungand la cel mai mare nivel din ultimele doua luni.

Conform estimarilor Agentiei Internationale pentru Energie, volumul livrarilor de petrol va depasi in anul urmator cererea pe fondul cresterii productiei de petrol in statele non-OPEC. Astfel, potrivit AIE, consumul de petrol la nivel mondial in 2014 va creste cu 1.2 mln. barili pe zi fata de 930 mii barili pe zi in 2013, in timp ce rata de crestere a volumului livrarilor din tarile non-OPEC va creste pana la 1.3 mln. barili pe zi.

Pretul petrolului a crescut in aceasta luna cu mai mult de 9% pe fondul temerilor ca schimbarile politice din Egipt vor perturba exporturile de petrol din Orientul Mijlociu. Pretul contractelor futures pe WTI cu livrare in august a scazut pana la $104.66 pe baril la NYMEX dupa ce anterior atinsese maxima din 27 martie 2012 la $107.45 pe baril. Pretul contractelor futures pe Brent cu livrare in august a scazut cu 87 centi sau 0.8% pana la $107.64 pe baril la bursa din Londra.

Tranzactii FOREX

Related Posts with Thumbnails