Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Privatizările Transgaz, Transelectrica, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica au loc pe bursă în 2012

A- A A+
Privatizările Transgaz, Transelectrica, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica au loc pe bursă în 2012

Privatizarea companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica va avea loc pe bursă în 2012, iar în primul trimestru al anului viitor vor fi finalizate privatizările CUPRU MIN Abrud, Oltchim şi ISCIR-CERT, a anunţat MECMA.

„Pentru operatorii economici aflaţi în portofoliul MECMA, acţiunile de privatizare vizează atât pachete minoritare de acţiuni, cât şi majoritare. Am demarat procedurile de privatizare a pachetelor minoritare de acţiuni la toate companiile înscrise în acordul cu FMI: Transelectrica – 15%, Transgaz – 15%, Romgaz – 15%, Hidroelectrica – 10%, Nuclearelectrica – 10%. Toate aceste privatizări vor avea loc pe bursă în 2012. Am demarat procesele de privatizare la SC CUPRU MIN Abrud, Oltchim şi ISCIR-CERT. Ele vor fi finalizate în semestrul I 2012”, se arată în raportul privind acticitatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în 2011 şi obiectivele pentru 2012.

De asemenea, au fost  separat părţile viabile din Electrica Serv de cele neviabile şi au fost demarate procedurile de privatizare majoritară la cele şase companii nou-create.

În acelaşi timp, au fost începute procedurile privind privatizarea majoritară a companiei Electrica Furnizare.

„În luna iulie 2011 s-a desfăşurat oferta publică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile deţinute de statul român la OMV Petrom. Întrucât gradul de subscriere la preţul cerut a fost prea mic, Guvernul României a decis reluarea ofertei în 2012”, se mai spune în raport.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails