Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Problema indexării pensiilor și creșterea salariilor este analizată în aceste zile împreună cu FMI

A- A A+
Problema indexării pensiilor și creșterea salariilor este analizată în aceste zile împreună cu FMI

Posibilitatea indexării pensiilor și a creșterii salariilor în 2012 este analizată în aceste zile, împreună cu misiunea FMI, dar depinde de resursele acumulate, prioritățile și capacitatea de a finanța deficitul, a declarat duminică reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

”În aceste zile se lucrează la aceste politici, la ce se poate susține și ce nu se poate susține,  cât se poate susține pentru a avea în vedere un deficit care poate fi finanțat. (…) Trebuie să privim problema în ansamblu plecând de la elemente importante: care sunt resursele acumulate și care sunt prioritățile pentru anii care urmează, dar și care este posibilitatea României pentru a avea un deficit fiscal finanțabil, în sensul de a atrage resurse de capital în mod constat și coerent. În această zile, problema este discutată cu FMI”, a precizat Tănăsescu, la Pro TV.

De asemenea, se discută despre efectele turbulențelor internaționale asupra României.

”Pentru 2012 lucrurile se complică, fiindcă asistăm la turbulențe fantastice cu repercusiuni directe asupra României și de aceea analizele, discuțiile pe care le vom face în zilele care urmează vor ține cont și de aceste turbulențe internaționale care afectează România”, a completat Tănăsescu.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails