Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ProCredit Bank acordă finanţare pe baza subvenţiilor APIA

A- A A+
ProCredit Bank acordă finanţare pe baza subvenţiilor APIA

ProCredit Bank anunţă că începând cu luna septembrie acordă finanţare beneficiarilor de subvenţii oferite prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în cadrul schemei unice de plată pe suprafaţă (SAPS), în baza convenţiei încheiate cu APIA.

„Linia de credit are maturitate maximă până la data de 30 iunie 2012, data limită pentru încasarea ultimelor tranşe din subvenţiile APIA – SAPS de către agricultori. Valoarea maximă care poate fi acordată de către bancă este de 80% din valoarea subvenţiei ce urmează a fi încasată de la APIA în baza schemei unice de plată”, se arată într-un comunicat.

ProCredit Bank acceptă garanţii flexibile pentru acordarea finanţării (cesiune de creanţă pe sumele încasate de la APIA sau contract de garanţie personală, în funcţie de sumă acordată). În plus, solicitanţii pot beneficia de garanţia oferită de Fondul de Garantare a Creditului Rural, care poate acoperi până la 80% din valoarea liniei de credit acordate.

Banca precizează că de această facilitate pot beneficia atât clienţii actuali ai băncii, cât şi clienţii noi.

În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, cum ar fi: BERD, IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germană de investiţii) şi IPC.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails