Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ProCredit Bank oferă finanţări de 20 milioane euro pentru IMM-uri, cu spijinul BEI

A- A A+
ProCredit Bank oferă finanţări de 20 milioane euro pentru IMM-uri, cu spijinul BEI

ProCredit Bank oferă finanţări de 20 milioane euro pentru proiecte de investiţii sau capital de lucru permanent pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), cu sprijinul Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), a anunţat miercuri banca.

Banca Europeană pentru Investiţii contribuie cu 50% până la 100% din fondurile de finanţare, iar ProCredit Bank asigură diferenţa.

Pentru fondurile din surse ale Băncii Europene pentru Investiţii, clienţii vor avea o dobândă preferenţială şi de garanţii flexibile prin colaborarea cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi cu Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Creditul este oferit în euro şi poate avea o maturitate cuprinsă între 2 şi 12 ani, în funcţie de destinaţie (achiziţie de echipamente, achiziţie sau construcţie de imobile sau capital de lucru permanent) şi în concordanţă cu durata economică şi tehnică a proiectului.

Tot cu ajutorul acestei facilităţi, clienţii care derulează proiecte cu o vechime mai mică de trei ani îşi pot refinanţa şi creditele aflate în derulare la alte instituţii fianciar-bancare.

În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional, cum ar fi: BERD, IFC – membră a grupului Băncii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germană de investiţii) şi IPC.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails