Producătorii, obligaţi să schimbe eticheta alimentelor


Producătorii români şi cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform unor prevederi europene.

Astfel, începând cu a doua parte a lunii decembrie, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscripţionare numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă prin Regulamentul adoptat la nivelul UE.

„De exemplu, pentru calciu, vor fi permise opt menţiuni de sănătate care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osoase, musculare, ale dinţilor etc. Alte menţiuni, în afara celor acceptate, nu vor fi permise”, au explicat specialiştii în sănătate publică într-un comunicat de presă remis, publicat de Agerpres

Prevederile europene se înscriu în Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor.