Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Profitul brut al BCR Asigurări a sporit cu 54% în primele nouă luni, la 11 milioane lei

A- A A+
Profitul brut al BCR Asigurări a sporit cu 54% în primele nouă luni, la 11 milioane lei

BCR Asigurări a înregistrat în primele nouă luni un profit brut de 11 milioane lei, în creştere cu 54% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar afacerile au avansat cu aproape 1%, la peste 345 milioane lei, a anunţat luni compania.

Compania precizează că profitul a fost calculat conform standardelor internaţionale de contabilitate (IFRS).

„Evoluţia primelor brute subscrise pentru principalele linii de afaceri a fost una pozitivă, un rol determinant în portofoliul societăţii continuând să-l deţină segmentul auto. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la asigurările Casco s-a înregistrat o creştere de la 131,7 milioane lei la 163,4 milioane lei, reprezentând un procent de aproximativ 24%”, se arată în comunicat.

Potrivit companiei, asigurările de bunuri şi clădiri au crescut cu 17,1% şi au atins suma de 73,4 milioane lei faţă de 62,7 milioane lei în 2010. În primele nouă luni, clasa de asigurări de accidente şi sănătate a înregistrat o creştere de 21,5 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite în primele nouă luni ale anului a scăzut cu 9,3% şi a fost în valoare de 230,4 milioane lei, în comparaţie cu 254,1 milioane lei, pentru aceaşi perioadă a anului trecut.

BCR Asigurări este membră a Vienna Insurance Group şi Erste Group. Pe piaţa românească, VIG deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări, Omniasig şi Asirom.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails