Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Profitul brut al Romsilva a crescut de 2,8 ori în primele nouă luni, la 52,3 milioane lei

A- A A+
Profitul brut al Romsilva a crescut de 2,8 ori în primele nouă luni, la 52,3 milioane lei

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva a înregistrat în primele nouă luni un profit brut de 52,36 milioane lei, de 2,8 ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a raportat un rezultat de 18,1 milioane lei, potrivit datelor furnizate NewsIn.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri obţinută de Romsilva, aceasta a crescut în primele nouă luni cu 11,7%, la 859, 9 milioane lei, după ce în primele nouă luni din 2010 obţinuse afaceri de 769,6 milioane lei.

„Principalele surse de venit ale regiei provin din exploatarea masei lemnoase, prestări servicii silvice, administrare şi pază a pădurilor private, valorificarea fructelor de pădure, precum şi alte activităţi pe care Romsilva le desfăşoară, conform Regulamentului de organizare şi funcţionare”, susţin reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, evoluţia ascendentă a indicatorilor menţionaţi se datorează, în principal, unor factori precum: valorificarea la preţuri superioare atât a masei lemnoase, cât şi a fructelor de pădure, precum şi a reducerii cheltuielilor pe hotărâri judecătoreşti din anii precedenţi.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are în administrare fondul forestier proprietate publică a statului şi se află în subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor. În anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei şi un profit brut de 24,5 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails