Profitul net al Băncii Italo Romena s-a diminuat anul trecut cu 39%, la 12,4 mil. euro


Banca Italo Romena a înregistrat în 2009 un profit net de 12,4 milioane euro, în scădere cu 39% faţă de anul anterior, când a avut un rezultat de 20,4 mil. euro, iar totatul activelor s-a diminuat cu 6%, la 1,08 miliarde de euro, a anunţat miercuri banca.

De asemenea, volumul depozitelor atrase de la clienţi a fost de 317 milioane euro, iar nivelul ROE a ajuns la 23,12%. În 2009, volumul creditelor acordate de către Banca Italo Romena a crescut cu 57 milioane de euro faţă de 2008, respectiv cu 6%, ajungând la 988,6 milioane de euro.

“Într-un an foarte dificil în care am asistat la un puternic fenomen de credit crunch la nivel mondial, Banca Italo Romena a continuat să susţină proiectele clienţilor săi, atât companii cât şi persoane fizice, oferindu-le produsele de creditare cele mai potrivite în condiţii avantajoase şi menţinând la un nivel scăzut dobânzile în ciuda scumpirii surselor atrase, în special în prima parte a anului când băncile afişau dobânzi cu două cifre”, a comentat rezultatele obţinute directorul General al Băncii Italo Romena, Antonio Bianchin.

Banca Italo Romena a continuat să-şi extindă reţeaua teritorială şi în 2009, deschizând în Bucureşti alte două agenţii. În luna octombrie, Banca şi-a mutat sediul operativ în zona de nord a Capitalei.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 ca un joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. Din anul 2000 face parte din Grupul Veneto Banca care se află printre primele 10 instituţii financiar-bancare din Italia. Sediul central al Băncii Italo Romena se află la Treviso (Italia), operând în România prin Sucursala Bucureşti a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii dintre care 5 în Bucureşti şi 17 situate în cele mai importante oraşe.

Sursa: NewsIn