Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Proiect de lege pentru înscrierea tuturor firmelor la Camera de Comerţ şi Industrie

A- A A+
Proiect de lege pentru înscrierea tuturor firmelor la Camera de Comerţ şi Industrie

Camera de Comerţ şi Indsustie Cluj a depus la Camera României un proiect de modificare legislativă în urma căruia să se introducă obligativitatea ca toate firmele înregistrate la Registrul Comerţului să fie înscrise în structurile camerale. Prin această măsură, Camerele ar putea întocmi un glosar elocvent  şi o bază de date actualizată asupra situaţiilor societăţilor comerciale active, a precizat conducerea CCI Cluj în cadrul Adunării Generale Ordinare, întrunite pe 25 aprilie. Propunerea legislativă a fost trimisă şi către Parlament pentru dezbatere şi ar putea fi promovată ca Ordonanţă a Guvernului.

“Iniţiativa propune o modificare a legii Camerelor de Comerţ (n.red. Legea335/2007, modificată prin Legea 39/2011) prin care toate firmele înregistrate să fie prezente şi la noi în schimbul unei sume modice, ceea ce ar contribui la o evidenţă mult mai clară a societăţilor comerciale din judeţ.  În acest fel ar putea fi creat şi un business directory. Noi, potrivit legii Camerelor, trebuie să realizăm catalogul firmelor, dar în acest moment nu putem folosi decât informaţii parţiale, iar prin adoptarea acestui proiect legislativ am putea să întreţinem şi să actualizăm catalogul cu noi informaţii de câte ori se întâmplă câte ceva sau apar schimbări”, a precizat directorul general CCI Cluj, Elisabeta Dumitrescu.

Efectele ar fi benefice pentru atragerea mai multor investitori la nivelul Clujului, întrucât studiile privind potenţialul judeţului sau diferite zone de interes ar fi mult mai uşor de întocmit. Totodată, demersul ar aduce beneficii mediului de afaceri local prin dezvoltarea strategiilor business to business, respectiv a colaborărilor şi parteneriatelor, şi facilitarea accesului la finanţări prin programele operaţionale sectoriale.

Related Posts with Thumbnails