Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Proiectul Nabucco va fi reluat, dar modificat

A- A A+
Proiectul Nabucco va fi reluat, dar modificat

Consorţiul Nabucco a înaintat Consorţiului Shah Deniz II o nouă propunere privind construcţia unui gazoduct numit “Nabucco Vest”, care ar urma să transporte gaze naturale provenind din regiunea caspică, începând de la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia până la Baumgarten şi mai departe.
Noul concept Nabucco Vest prevede construirea unui gazoduct cu o lungime de 1300 km care va pleca de la graniţa Bulgariei cu Turcia către terminalul central-european de gaz. Gazoductul este proiectat să transporte gaze naturale pentru început din Azerbaidjan, putând fi pe deplin adaptat pentru a răspunde cererii viitoare de transport de gaze din regiunea caspică şi Orientul Mjjlociu către pietele europene, potrivit www.hotnews.ro.
Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost infiinţată la 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi şi a opera conducta Nabucco. NIC va fi singura companie în contact direct cu transportatorii şi va oferi o soluţie de tipul one-stop-shop, operând ca o entitate comercială independentă pe piaţă şi acţionând independent de companiile-mamă. Acţionarii Nabucco sunt: OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).

Related Posts with Thumbnails