Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

RABCUS – propunere adresata firmelor romanesti „Make it in Romania”

A- A A+

In atentia conducerii Camerei de Comert si Industrie Cluj a ajuns scrisoarea d-lui Stefan Minovici, Presedintele Romanian American Business Council prin intermediul careia este transmisa firmelor romanesti o propunere de colaborare:

 

Stimate proprietar de afaceri român, lider de afaceri și director executiv decizional,

Acesta este un apel la acțiune și mobilizare pentru a aduce noi afaceri și locuri de muncă din SUA în România, după ce actuala criză mondială medicală se va încheia.

Suntem mândri să vă prezentăm noua inițiativă inovatoare și de reînviere economică a RABC:

Make it in Romania

(Make it today, make it tomorrow, make it forever)

actuala pandemie Coronavirus a ridicat întrebări economice uriașe și dilemele referitoare la globalizare, fabricație și interdependență socială și viitorul economiei mondiale. Virusul covid 19 ca un scenariu de la Hollywood de neconceput, care trebuia să se întâmple doar in filme, nu în viața reală și cu siguranță nu în toată lumea. Într-adevăr, lumea noastră nu va fi niciodată aceeași, întrucât oamenii, națiunile și continentele se incep să înțeleagă ideea că viitorul și supraviețuirea noastră vor depinde de relații personale mai strânse, parteneriate adevărate, încredere reală, valori reale și mai puțin despre economisirea de bani într-o țară îndepărtată low cost. Prețul pentru a face afaceri „de moda veche” astăzi tocmai a devenit o rețetă pentru distrugere și destituire globală.

În legătură cu această criză de proporții biblice, Consiliul de afaceri româno-american a lansat o nouă inițiativă, menită să ofere o soluție puternică, viabilă și permanentă pentru companiile americane gata, dispuse și capabile să-și mute operațiunile de fabricație chineze în inima Europei. România este literalmente una dintre cele mai bine educate și mai bine instruite națiuni pro-americane din întreaga Europă de Est. Partenerii noștri români și campionii acestei cauze sunt altele decât cele mai bune și mai înfloritoare entități din țară, organizații conduse de campioni de afaceri din diverse sectoare, petrol și gaze, transport, asistență medicală, agricultură, IT, infrastructură, investiții bancare, ospitalitate și multe altele. Nume noi precum Transgaz, GSP, Upetrom, Petrom, Dacia Renault, Constructim, Banca Transilvania, FirstBank, Energobit, sunt doar câteva denumiri ale acestui proiect istoric și susținători ai unui parteneriat nou și mai larg cu sectorul privat american.

Ce trebuie făcut?

Am decis sa formam un cartel de companii private sau de stat din cadrul consiliului de afaceri american american care poate face lobby în mod profesionist în sectorul privat american și jucători influenți cheie din Senatul Statelor Unite, Casa Reprezentanților și chiar Casa Albă. Acest efort este conceput pentru a atrage companiile din Statele Unite care ies și se mută din China pentru a-și face producția și alte servicii off-shore în ROmania. Acest lucru va necesita angajarea și firma de lobby de renume în Washington, precum și reprezentare în sectorul privat din New York și districtul financiar.

Inițiativa „Make it in Romania” va fi o marcă înregistrată cu propriul său site web, prezentare video și broșură, un adevărat angajament dedicat pe termen lung pentru bunăstarea economiei noastre și un nou impuls pentru parteneriatul strategic dintre Statele Unite Statele și România. Construirea forțelor militare ale Statelor Unite ale Americii în România (Kogălniceanu, Deveselu, Portul Constanța) și întreaga regiune , au adus  în centrul atenției și comunitatea de dezvoltare a Statelor Unite. Transilvania, Banatul, Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Olteania și România Centrală prezintă oportunități antreprenoriale uriașe pentru sectorul agricol, construcții, energie și producție.

Inițiativa noastră va servi ca un hub de dezvoltare, o oportunitate unică care va aduce viață  în economia Romaniei, forța sa de muncă și va ajuta partenerii noștri din Statele Unite să identifice oportunități pentru a-și dezvolta afacerea într-un mod sigur, viabil și intr-un mediu constructiv. Cu sprijinul dvs. vom construi cel mai profitabil și mai prosper loc care ar putea restabili credibilitatea în economia noastră, in producție, resurse, creștere.

Vă rog pe dvs., pe prietenii si partenerii dvs. să vă alăturați Consiliului de afaceri româno-american și să întreprindeți acest pas istoric pentru a ajuta România să-și salveze economia în timp ce vă deschideți la oportunități noi și extraordinare în parteneriatul nostru cu Statele Unite. Sperăm să vă avem la bord și pregătiți să oferiti între 50.000 de dolari și 100.000 de dolari fiecare pentru acest efort. Aceste fonduri sunt necesare pentru a face lobby în Congresul Statelor Unite, Senatul Statelor Unite, Casa Albă, și, mai important, comunitatea americană de afaceri care se mută din China în altă parte. Aceasta este o investiție pe termen lung în viitorul companiei dvs. și în cel al României. Acesta vă va asigura locul în această mini-misiune de salvare de tip plan Marshall, în timp ce vă va poziționa compania ca unul dintre principalii jucători din Europa pentru sectorul producției americane.

Organizația noastră va lucra cu normă întreagă pentru a vă promova nevoile și interesele dvs. în Statele Unite. Vom organiza o călătorie de afaceri unică de către companiile americane și directori și politicieni care iau decizii în România toamna, pentru a descoperi de la început oportunitățile din oferta noastră. Aceasta rămâne o inițiativă privată a unei entități non-guvernamentale non-profit, sancționată de Președinția României și funcția de prim-ministru. Consiliul de afaceri româno-american este recunoscut de Congresul Statelor Unite, Senatul Statelor Unite și actuala administrație a Casei Albe ca fiind una dintre primele și cele mai active organizații bilaterale americane din România.

Cum se va realiza acest lucru?

Proiectul „Make it in Romania” are o dublă semnificație (faceți-o ca o operație de fabricație și faceți-o ca o afacere, să prospere, să câștigați bani) și va include crearea unui portofoliu profesional care va enumera capacitățile companiei dvs., nevoile de producție, capacități industriale, capacitatea de a deschide noi sectoare sau departamente și, uneori, crea produse noi în instalațiile existente, cheltuindu-ți astfel afacerea în arii noi. „Faceți-o în România” nu este doar un apel la acțiune, ci deschide larg ușile către tot felul de afaceri americane care s-ar putea să nu fi lucrat sau să producă nimic în China. Inițiativa noastră folosește acest dezastru mondial pentru a se poziționa ca un jucător solid într-o industrie comercială în schimbare, într-o lume transformată pentru totdeauna. Compania dvs. va fi vizitată de directori executivi puternici și de legiuitori americani de top și veți putea prezenta produsele, serviciile și abilitățile de fabricație unui public larg din Statele Unite.

Acest proiect va fi executat de un personal bilingv, bine instruit, de pe ambele părți ale Atlanticului și va stabili un prim pas în zona de dezvoltare a afacerilor pentru Statele Unite și România.

Oferim nu numai asistență tehnică, ci și consultanță juridică, sesiuni de consultanță de afaceri, servicii de lobby și mult pentru suportul logistic și de marketing care va fi necesar. Avem o listă cu peste 1000 de companii de top din Statele Unite, care sunt interesate sau în curând vor avea în vedere să părăsească China în viitorul apropiat.

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dvs. și să dăm un exemplu despre cum să dezvolți o afacere în această criză globală și, cel mai important, să poziționeze România ca unul dintre cele mai importante societăți antreprenoriale pentru 20202 și anii următori.

Împreună putem arăta în special lumii și Statelor Unite, o nouă Românie, mai puternică, mai înțeleaptă și mai sănătoasă, care iese victorioasă din haosul unui virus care va fi în sfârșit învins. „Make it in Romania”, în parteneriat cu Statele Unite, care ar putea schimba pentru totdeauna rolul și identitatea de afaceri a țării noastre în Europa și în lume.

 

Descarcati aici scrisoarea originala –RABC Make it in Romania

Related Posts with Thumbnails