Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Raiffeisen are filiale în 16 ţări est-europene, în România profiturile sunt în scădere

A- A A+
Raiffeisen are filiale în 16 ţări est-europene, în România profiturile sunt în scădere

Raiffeisen Bank International a anunţat joi că s-ar putea retrage din câteva ţări din Europa Centrală şi de Est.

Banca austriacă este un furnizor important de servicii financiare în regiune, având subsidiare în 16 ţări.

Directorul Herbet Stepic nu a numit ţările respective, dar a spus că decizia va afecta subsidiarele cu venituri mici şi potenţial scăzut de creştere. Este „foarte posibil să ne retragem din vreo ţară sau alta în viitor”, a declarat el.

Grupul austriac Raiffeisen International a înregistrat în România un profit după taxe de 60 milioane euro în primele nouă luni din acest an, în scădere cu 29,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, arată raportul publicat joi de grup. În primele nouă luni din 2010, profitul după impozitare al Raiffeisen International în România a fost de 85 milioane euro.

Provizioanele constituite de Raiffeisen au stagnat la 52 milioane euro în primele nouă luni. Activele grupului pe piaţa din România erau de 6,292 miliarde euro în septembrie 2011, în creştere cu 10,9% faţă de 5,674 miliarde euro cât erau în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, veniturile operaţionale au stagnat în primele nouă luni, la 342 milioane euro.

Venitul net din dobânzi a fost de 196 milioane euro în primele nouă luni, cu 8% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce venitul din comisioane a scăzut cu 10,8%, la 134 milioane euro.

Totodată, cheltuielile administrative au fost de 214 milioane euro în primele nouă luni, comparativ cu 204 milioane euro în acelaşi interval din 2010.

Grupul Raiffeisen este reprezentat în România prin: Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment România, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Decizia vine după ce autoritatea de reglementară financiară din Austria a emis săptămâna aceasta reguli stricte pentru băncile austriece care nu mai pot împrumuta filialele lor din Europa Centrală şi de Est decât în condiţii limitate.

RBI a spus că profitul său consolidat a scăzut cu 4,8% la 745 milioane de euro în primele trei trimestre ale anului, din cauza rezultatelor slabe din Ungaria, care au afectat rezultatul global.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails