Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Raiffeisen Leasing şi-a sporit afacerile cu 80% în primul semestru, la 36,4 milioane euro

A- A A+
Raiffeisen Leasing şi-a sporit afacerile cu 80% în primul semestru, la 36,4 milioane euro

Raiffeisen Leasing IFN SA a finanţat în primul semestru bunuri în valoare de 36,4 milioane euro, în creştere cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat luni compania.

Compania de leasing precizează că a finanţat în primele şase luni ale acestui an vehicule în valoare totală de 22,5 milioane euro, ceea ce reprezintă o dublare a valorii totale, comparativ cu primul semestru din 2010.

Potrivit Raiffeisen Leasing, vehiculele comerciale finanţate deţin o pondere de 63% în structura portofoliului, restul de 37% revenind autoturismelor. „Valoarea echipamentelor finanţate s-a ridicat la 13,9 milioane euro, sectoarele favorite în această perioadă fiind sectorul construcţiilor 33% şi agricultura 23% din totalul echipamentelor finanţate.

„Anul acesta am avut ca preocupare constantă să venim în întâmpinarea clienţilor noştri prin soluţii de finanţare în leasing customizate pentru nevoile specifice ale diferitelor sectoare de activitate. Până la acest moment segmentele cărora le-am adresat produse speciale au fost vehicule comerciale pentru transporturi, echipamente pentru agricultură şi flote auto pentru IMM-uri”, a declarat directorul general Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc.

Raiffeisen Leasing IFN SA este membră a grupului financiar austriac Raiffeisen şi activează pe piaţa româneasca din anul 2002. Compania a finanţat anul trecut bunuri în valoare de 53 milioane euro, în creştere de cinci ori faţă de 2009, când compania finanţase bunuri în valoare de 10,8 milioane euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails