Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Războiul petrolului: Iranul a sistat vânzările către Franţa şi Marea Britanie

A- A A+
Războiul petrolului: Iranul a sistat vânzările către Franţa şi Marea Britanie

Iranul a încetat să mai vândă petrol companiilor franceze şi britanice, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Petrolului, Alireza Nikzad, citat de site-ul oficial al instituţiei.

„Vânzările de petrol către companiile britanice şi franceze au încetat. Am prevăzut să livrăm petrolul altor clienţi „, a declarat Nikzad, informează www.mediafax.ro
Iranul i-a convocat miercuri pe ambasadorii Franţei, Italiei, Spaniei, Greciei, Portugaliei şi Olandei pentru a le transmite intenţia sa de „revizuire” în scădere a exporturilor de petrol.

A doua ţară din cadrul OPEP, Iranul produce 3,5 milioane de barili de petrol pe zi şi exportă 2,5 milioane. Industria petrolieră rusească a profitat deja de creşterea cotaţiilor internaţionale ale petrolului determinată de tensiunile cu Iranul, înainte ca autorităţile de la Teheran să mărească miza, cu ameninţarea de a opri livrările către şase ţări europene, ca reacţie la decizia UE de a interzice importurile iraniene de ţiţei din iulie.

Related Posts with Thumbnails