Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

RBS România acordă o finanţare de 32 milioane euro producătorului de electricitate Hidroelectrica

A- A A+
RBS România acordă o finanţare de 32 milioane euro producătorului de electricitate Hidroelectrica

RBS România a anunţat luni că acordă o finanţare de 32 milioane euro companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din România, împrumutul fiind destinat finanţării capitalului de lucru al companiei energetice şi urmând a fi înapoiat în maximum un an.

„Ne dorim să jucăm un rol activ în dezvoltarea sectorului energetic din România, împrumutul acordat Hidroelectrica înscriindu-se în această strategie. În acest sens, doar în ultimele trei luni ale acestui an, RBS România a aprobat facilităţi bilaterale în valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din acest sector”, a declarat directorul de Energie şi Resurse al RBS România, Sanda Abrudan.

În România, RBS este prezentă pe piaţă din noiembrie 1995. În prezent, deserveşte clienţii persoane juridice şi fizice prin intermediul locaţiilor sale situate în Bucureşti, Arad, Braşov, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara. Clienţii diviziei Royal Preferred Banking sunt deserviţi prin intermediul celor patru lounge-uri din Bucureşti (World Trade Center, Unirea şi Lakeview) şi Constanţa.

Hidroelectrica este cel mai important producător de energie electrică din România, principalul producător de servicii de sisteme energetice din ţară şi principalul producător de energie pe piaţa reglementată. Compania administrează peste 270 de centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, cu o putere totală instalată de 6.438 MW. Hidroelectrica foloseşte sursele regenerabile şi a acoperit anul trecut 36% din producţia de energie electrică a ţării, realizând o producţie record de 19,5 TWh. Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi are circa 5.300 de angajaţi.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails