Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Recesiunea se va întoarce în Europa anul viitor, avertizează economiştii

A- A A+
Recesiunea se va întoarce în Europa anul viitor, avertizează economiştii

Recesiunea se va întoarce în Europa anul viitor, potrivit majorităţii economiştilor de marcă consultaţi de BBC în cadrul unui sondaj.

O cincime dintre ei cred că zona euro nu va mai exista în actuala sa formă, cu 17 membri, în timp ce majoritatea consideră că şansele ca zona să se destrame sunt de 30% – 40%.

Creşterea economică în Europa a încetinit în ultimele luni, în condiţiile în care criza datoriilor suverane din zona euro a obligat guvernele să îşi limiteze cheltuielile şi a subminat încrederea pe pieţele financiare globale.

În perioada iulie-septembrie, economia din zona euro a crescut cu 0,2%, în timp ce economiile celor 27 de state membre UE au crescut colectiv cu 0,3%.

Politicienii au încercat să rezolve criza, inclusiv printr-un acord de consolidare a relaţiilor între statele membre UE, dar pieţele nu sunt convinse deocamdată că măsurile luate sunt suficiente.

Cu cât se prelungeşte mai mult criza datoriilor, cu atât este mai probabil ca Europa să se întoarcă la recesiune, au avertizat economiştii.

Studiul a fost realizat în rândul a 34 de economişti britanici şi europeni care consiliază în mod regulat Banca Angliei. Dintre cei 27 care au răspuns, 25 au spus că Europa va intra în recesiune anul viitor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails