Regiunea de Vest, în topul scăderii preţului la locuinţe


Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au scăzut în medie cu 4,3% în 2011 faţă de 2010. Totuşi, în perioada amintită,  ritmul de scădere a fost ceva mai lent, în comparaţie cu reducerea de 4,6% înregistrată între 2009 şi 2010, indicând o continuare a tendinţei descrescătoare care a început la mijlocul anului 2008, potrivit www.mediafax.ro .
Scăderea continuă a preţurilor locuinţelor le readuce aproximativ la nivelul anului 2006.

La nivel trimestrial, indicele general a arătat un comportament stabil, fără fluctuaţii semnificative. Mai precis, în al doilea şi al treilea trimestru, indicele a arătat o scădere de -1,3% şi, respectiv, de -2,4%, în timp ce în primul şi al patrulea trimestru a cunoscut o modificare uşoară de +0,5% şi respectiv de -0,7%, probabil ca o consecinţă a sezonalităţii.

Regiunile cu o scădere puternică a preţurilor faţă de 2010 sunt: Bucureşti şi Judeţul Ilfov (-7,9%), precum şi regiunile Dunăre (-5,2%), Muntenia (-5,1%), Sud (-5%) şi Vest -3,7%).

Cea mai rapidă scădere trimestrială a preţurilor s-a înregistrat în Vest, urmată de Moldova, care pare să înregistreze o corectare puternică a performanţei pozitive înregistrată în restul anului, potrivit unui studiu realizat de EFG Eurobank Property Services, care este o subsidiară a EFG Eurobank Ergasias.