Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rekkers: Trebuie să susţinem dezvoltarea companiilor ce au capital românesc

A- A A+
Rekkers: Trebuie să susţinem dezvoltarea companiilor ce au capital românesc

Economia  naţională trebuie să sprijine dezvoltarea companiilor care au capital românesc majoritar, crede Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania.

„Mereu am susţinut capitalul românesc. Nu doar ca bancă, întrucât avem o bancă ce are capital românesc. Putem vedea acum prin ce situaţii trece ţara în cazul companiilor care au 85% capital străin şi care au alte priorităţi decât România şi caută oportunităţi.”, a precizat Rekkers, care a specificat că pentru evitarea efectului dezastruos al deciziilor de criză, în economia locală trebuie să existe un echilibru între ponderea multinaţionalelor şi cea a IMM-urilor . El a dat ca exemplu cazul Nokia, care a decis să părăsească fabrica de la Jucu, din dorinţa de a-şi minimiza costurile.

Rekkers a mai menţionat că Banca Transilvania, fiind o bancă românească, susţine iniţiativele antreprenoriale locale şi dezvoltarea IMM-urilor autohtone.De altfel, şeful Băncii Transilvania a mai spus că Banca Naţională a României trebuie să încurajeze băncile pentru IMM-uri, întreprinderile mici şi mijlocii putând cu greu, în acest moment, să acceseze credite.

După modelul Germanie şi Olandei privind stimularea forţei de muncă, statul ar trebui să ofere subvenţii pentru ca IMM-urile să fie interesate să angajeze persoane aflate în şomaj, a mai subliniat bancherul la întâlnirea de marţi, 29 noiembrie, a grupului de iniţiativă Lobby pentru Cluj. La acest eveniment, desfăşurat la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, grupul a prezentat raportul de sinteză rezultat în urma audierii publice cu tematica „Putem relansa economia fără susţinerea IMM-urilor şi fără crearea de noi locuri de muncă”.

Related Posts with Thumbnails