Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Reprezentanţii RMGC precizează că planul de finanţare pentru Roşia Montană nu a fost încă stabilit

A- A A+
Reprezentanţii RMGC precizează că planul de finanţare pentru Roşia Montană nu a fost încă stabilit

Planul de finanţare pentru proiectul Roşia Montană nu a fost stabilit încă, în prezent Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) neavând stabilite proporţia între surse proprii şi surse atrase (împrumuturi), calendarul de implementare sau sursele finanţării, au precizat joi reprezentanţii companiei.

Precizarea a fost făcută după ce, anterior, directorul tehnic al companiei, Cecilia Szentesy, declarase că RMGC va împrumuta circa două treimi din suma necesară construcției minei de la Roșia Montană, respectiv 700 milioane dolari, de la un consorțiu internațional de bănci.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA), Claudiu Stafie, a declarat joi că Ministerul Economiei îşi dorește exploataţia de la Roşia Montană, însă totul depinde de obținerea autorizației de mediu.

”Ministerul Economiei își dorește exploatația de la Roșia Montană, dar problema proiectului este la Ministerul Mediului. Compania care dorește să exploateze trebuie să obțină autorizația de la mediu, abia atunci vom putea discuta despre exploatația în sine”, a explicat secretarul de stat.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails