Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Restructurarea datoriilor Greciei întăreşte moneda euro

A- A A+
Restructurarea datoriilor Greciei întăreşte moneda euro

Euro a atins un maxim al ultimelor opt săptămâni faţă de dolar. Totodată, acţiunile europene erau în creştere pe 8 februarie, susţinute de aşteptările ca Grecia să încheie în curând un acord pentru al doilea program de susţinere financiară.

Investitorii anticipează că problema Greciei va fi rezolvată într-un fel sau altul, a declarat Paul Mendelsohn, director pentru investiţii la compania Windham Financial Services, citat de www.mediafax.ro

Euro a urcat la 1,3275 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins după 12 decembrie. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este în creştere cu 0,3%, la cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni.

Preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a convocat pentru joi o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro pe tema Greciei, la Bruxelles, în timp ce principalii creditori privaţi ai statului elen se vor întâlni la Paris. Întâlnirile pot indica faptul că negocierile pentru un acord cuprinzător de susţinere a Greciei se apropie de sfârşit.

Scenariul de restructurare a datoriilor Greciei prevede în prezent revizuirea în scădere cu 70% a valorii obligaţiunilor deţinute de creditorii privaţi, mai precizează www.mediafax.ro

Related Posts with Thumbnails