Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Reuniunea Consiliului Afaceri Economice și Financiare din 15 ianuarie 2016

A- A A+

 

Reuniunea Consiliului Afaceri Economice și Financiare din 15 ianuarie 2016

Ministrul finanțelor publice, Anca Dragu și secretarul de stat Gabriel Biriș au participat vineri, 15 ianuarie 2016, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN). În cadrul acesteia, miniștrii europeni au discutat despre programul de lucru al Președinției olandeze ce are ca priorități consolidarea Uniunii Bancare, dezvoltarea Uniunii piețelor de capital, consolidarea și simplificarea semestrului european, promovarea acțiunilor îndreptate spre combaterea fraudei și evaziunii fiscale.

Un alt subiect inclus pe agendă a vizat utilizarea extinsă a mecanismului taxării inverse în contextul combaterii fraudei TVA în UE. Într-o intervenție avută în cadrul reuniunii, ministrul Anca Dragu a precizat că extinderea aplicării mecanismului taxării inverse pentru anumite bunuri și servicii ar putea avea efecte pozitive în combaterea fraudei fiscale. De asemenea, ministrul finanțelor a mai subliniat că România sprijină inițiativa Republicii Cehe pentru un proiect pilot ce ar viza aplicarea generalizată a taxării inverse pentru operațiunile interne care depășesc un anumit plafon.

Celelalte subiecte abordate au avut în vedere: aprobarea Recomandării Consiliului privind politica economică a zonei euro, adoptarea concluziilor Consiliului referitoare la Analiza Anuală a Creșterii și la Raportul privind Mecanismul de Alertă și informarea de către Președinție asupra stadiului implementării Uniunii Bancare.

Biroul de presă
Ministerul Finanţelor Publice
Tel./fax: 021/319.97.35

 

 

Sursa:

Ministerul Finanțelor Publice

Serviciul de comunicare, relatii publice, mass media şi transparenţă

Str. Apolodor  nr. 17, sect. 5, Tel/Fax: +4021 319.97.35.;

http://www.mfinante.gov.ro

mail: presamfp@mfinante.gov.ro

Related Posts with Thumbnails