Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rolls-Royce a semnat un contract pe 20 de ani cu CEZ pentru furnizarea de servicii nucleare

A- A A+
Rolls-Royce a semnat un contract pe 20 de ani cu CEZ pentru furnizarea de servicii nucleare

Rolls-Royce, companie globală de sisteme de putere, a câştigat un contract pe 20 de ani pentru furnizarea de servicii critice de siguranţa la centrala nucleară de la Dukovany din Cehia, operată de Grupul energetic CEZ a.s., se arată într-un comunicat emis marţi seara de Rolls-Royce.

Rolls-Royce colaborează cu CEZ din anul 2000. Semnarea acestui nou contract pentru furnizarea de servicii de management pe durata ciclului de viaţă urmează celui pentru livrarea de sisteme Rolls-Royce de intrumentaţie de siguranţă şi control (I&C) la Dukovany, în cadrul unui proiect major de modernizare I&C. Acest proiect a presupus actualizarea sistemelor cruciale de I&C pe o perioadă de nouă ani.

„Rolls-Royce poate să se bazeze pe experienţa sa de peste 40 de ani în industria energiei nucleare”, a declarat directorul general al Rolls-Royce pentru Instrumentaţie şi Control, Benoit Chabre.

Furnizarea de servicii de management pe ciclul de viaţă îi ajută pe clienţi să administreze costul total şi să reducă riscurile operaţionale prin monitorizarea proactivă a operării sistemelor, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb la cerere, oferind asistenţă tehnică şi servicii de suport.

De asemenea, Rolls-Royce a lucrat în proiecte din industriile de energie nucleară din Bulgaria, Cehia, Lituania, România, Slovacia şi Ucraina.

Rolls-Royce este un furnizor mondial de sisteme de putere şi servicii pentru utilizare pe uscat, pe mare şi în aer. Gigantul britanic are o baza largă de clienţi, care includ peste 500 de linii aeriene, 4.000 de operatori de aeronave pentru corporaţii şi utilitare şi de elicoptere, 160 de forţe armate, peste 2.500 de clienţi în sectorul maritim, inclusiv 70 de marine militare, precum şi clienţi în domeniul energiei în aproape 120 de ţări, cu o bază instalată de 54.000 de turbine pe gaz.

Veniturile anuale ale Rolls-Royce au fost de 10,8 miliarde lire sterline în 2010, din care mai mult de jumătate au provenit din servicii. Registrul de comenzi ferme şi anunţate s-a cifrat la 59,2 miliarde lire sterline la 31 decembrie 2010. Rolls-Royce are 39.000 de angajaţi în 50 de ţări. Peste 11.00 dintre aceştia sunt ingineri. n 2010, Rolls-Royce a investit 923 de milioane lire sterline în cercetare şi dezvoltare.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bloombiz.ro

Related Posts with Thumbnails