Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România cere Consiliului Europei extinderea utilizării fondurilor europene până în 2016

A- A A+
România cere Consiliului Europei extinderea utilizării fondurilor europene până în 2016

Şeful statului, Traian Băsescu, a declarat că a propus la Consiliul European să se analizeze posibilitatea de extindere a perioadei de utilizare a fondurilor europene până în 2016, flexibilizarea utilizării banilor de pe un program pe altul, precum şi ca finanţări BEI să nu fie considerate componentă a deficitului.

„Pentru a diminua riscul ca România să nu cheltuiască toată suma alocată pe fondurile structurale, am propus Comisiei şi Consiliului să analizăm în perioada următoare posibilitatea extinderii termenului de utilizare a banilor din bugetul 2007-2013 cu trei ani, deci nu până în 2015, ci până în 2016. Astfel am diminua în mod considerabil riscul ca România să nu utilizeze toţi banii şi să ne putem apropia de un procent de 100% al alocaţiei din bugetul 2007-2013″, a menţionat Băsescu, citat de www.mediafax.ro.

Preşedintele a mai adăugat că, în vederea creşterii economice, se discută asupra posibilităţii de a transfera fonduri de pe un program pe altul. Băsescu a făcut referire în acest caz la problema POSDRU, und ear putea exista problem în derularea programului.

Related Posts with Thumbnails