Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România, mult mai sigură pentru investitori, potrivit cotaţiilor CDS

A- A A+
România, mult mai sigură pentru investitori, potrivit cotaţiilor CDS

Prima de risc a României (Credit Default Swap) reflectată în cotaţiile CDS-urilor a scăzut cu 4,7%, în ultimele două săptămâni. Astfel, indicele CDS, ce presupune costurile la care sunt asigurate obligaţiunile suverane împotriva riscului de faliment, s-a redus de la un nivel de 382,18 puncte, consemnat pe 10 februarie, la 364,4 puncte, la 24 februarie, după cum arată o analiză realizată de Andreea Paul, consilier de stat al premierului.

România, alături de Bulgaria, Ungaria şi Portugalia au înregistrat scăderi de CDS, în timp ce pentru Spania, Italia şi Irlanda CDS-ul a crescut, Spania devenind mai riscantă pentru investitori decât România.

Situaţia economică din Grecia plasează ţara în afara statelor pentru care se poate calcula un nivel rezonabil al CDS.

Potrivit analizei, CDS-ul la cinci ani arată un nivel de 300,29 puncte de bază pentru Bulgaria, pentru Spania de 376,95 puncte, Italia – 399,87 puncte, Ungaria – 525 puncte, Irlanda – 578,4 puncte şi Portugalia – 1.133,23 puncte, informează www.agerpres.ro

CDS-ul România de 364,4 puncte de bază (3,64%) însemnă pentru un investitor că trebuie să plătească 364.400 euro pentru a proteja o expunere pe România de 10 milioane de euro, contra riscului de default.

CDS-ul României a crescut cu 51,8%, de la începutul lunii august 2011, până în prezent, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele financiare internaţionale.

Related Posts with Thumbnails