Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România participă pentru prima dată la târgul internaţional de mobilă Sajam Namestaja din Serbia

A- A A+
România participă pentru prima dată la târgul internaţional de mobilă Sajam Namestaja din Serbia

România participă pentru prima oară la la târgul internaţional de mobilă şi decoraţiuni interioare Sajam Namestaja, ajuns la a 49-a ediţie, cu un stand organizat sub pavilion naţional, alături de ţări ca Slovenia, Croatia, Bulgaria, Turcia, Serbia, potrivit MECMA.

„Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, au organizat, în cadrul parteneriatului public-privat, participarea la târgul internaţional de mobilă si decoraţiuni interioare Sajam Namestaja,  care se desfăşoară la Belgrad, Serbia,  în perioada 14-20 noiembrie 2011”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Sub brand-ul sectorului de mobilă „ Style, Comfort, Durability – Romanian Furniture ”  îşi expun produsele opt companii din industria mobilei, respectiv Country Elements din Satu Mare, Casa Rusu şi Rus Savitar – Dumbrăviţa/Timiş, Ovi  Prod Criseni/Sălaj, Silvarom Bucureşti, Savini Due Sebeş, Simex Grup Şimleul Silvaniei/Sălaj şi Tehnoprod din Piatra Neamţ.

Firmele româneşti prezintă o ofertă de branduri proprii, în conformitate cu proiectul de branding al ramurii prevăzut în Strategia Naţională de Export şi produse specifice pentru această piaţă: mobilier pentru casă şi instituţii publice realizat din lemn de cireş, stejar, răşinoase, cu finisaje patinate, mobilier stil clasic cu linii rafinate, mobilier tapiţat şi din lemn masiv.

Obiectivul principal al participării române, cu branduri renumite, este acela de a face cunoscută industria de mobilă din România.

„Totodată, aceasta constitue o ocazie propice pentru stabilirea de noi contacte cu potenţiali parteneri de afaceri, precum şi consolidarea relaţiilor comerciale şi de parteneriat existente, cu societăţi de profil din Serbia şi din alte ţări, cu efecte benefice asupra extinderii şi modernizarii gamei de produse şi creşterii exporturilor de mobilier”, se spune în comunicat.

Firmele participante vor participa în cea de-a doua zi a târgului, la un seminar de afaceri organizat la iniţiativa APMR, cu sprijinul BPCE Belgrad, în cadrul programului de conferinţe al târgului.

Targul Sajam Namestaja găzduieşte pe o suprafaţă de 37.770 m.p. structurată în 6 pavilioane, peste 500 de companii de mobilă, decoraţiuni interioare, echipamente, maşini şi utilaje pentru industria mobilei, elemente complementare din lemn şi accesorii din peste 25 de ţări.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails