Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România vrea să emită constant obligaţiuni pe pieţele internaţionale

A- A A+
România vrea să emită constant obligaţiuni pe pieţele internaţionale

România intenţionează să vândă obligaţiuni peste hotare în trimestrul trei din 2012 şi să reducă emiterea de bonduri pe plan intern, după nivelul record din primele trei luni ale anului, deoarece speculaţiile privind ieşirea Greciei din zona euro au provocat turbulenţe pe pieţele financiare, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Cristian Sporiş, transmite Bloomberg. După ce a atins nivelul record scăzut de 4,4625% în aprilie, randamentul pentru obligaţiunile României în dolari cu scadenţă în 2015 a urcat la 5,119% din cauza speculaţiilor privind ieşirea Greciei din zona euro.

România, care s-a împrumutat pe plan intern cu suma record de 26 miliarde de lei (7,5 miliarde de dolari) în primul trimestru din 2012, îşi menţine planurile de a emite obligaţiuni de 2,5 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) pe pieţele mondiale în acest an, în funcţie de condiţiile de pe pieţe, a explicat Cristian Sporiş.  “Vrem să emitem constant obligaţiuni pe pieţele internaţionale. Am spus că vom emite anul acesta obligaţiuni de 2,5 miliarde de euro astfel încât vom încerca să ajungem la acestă sumă”, a adăugat acesta, potrivit www.agerpres.ro.

Vânzările de obligaţiuni şi bonduri de Trezorerie au crescut în primul trimestru din 2012 cu peste 50% comparativ cu anul trecut deoarece reducerea salariilor şi majorarea taxelor au sporit optimismul investitorilor privind România

Related Posts with Thumbnails