Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Romania vs. tarile UE: IMM-urile si locul lor in economie

A- A A+

Romania vs. tarile UE: IMM-urile si locul lor in economie

Bucuresti, 31 martie 2015: Camera de Comert si Industrie a Romaniei si publicatia online cursdeguvernare.ro au organizat conferinta „IMM-urile si locul lor in economie: O abordare comparativa cu alte tari UE. Drumul de la problemele noastre la solutiile lor” astazi, 31 martie 2015, la Amfiteatrul Al. I. Cuza – CCIR Business Center.

“Principalele probleme cu care se confrunta sectorul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania se refera la lipsa accesului la finantare pentru dezvoltarea activitatilor, proceduri administrative numeroase si de durata, care pun presiune asupra companiilor, lipsa fortei de munca adecvat calificata si o profunda problema in ceea ce priveste accesul pe pietele internationale “ a declarat in deschiderea conferintei Presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

In continuare, dl. Daraban a precizat ca acest sector al IMM-urilor, care reprezinta coloana vertebrala a oricarei economii competitive, cu o contributie de peste 50% la PIB-ul national, are nevoie de un mediu concurential corect si de deschidere din partea statului. Totodata, reducerea coruptiei in sectorul public este “un urias ajutor pentru IMM-uri”, a mai subliniat presedintele CCIR, dl Mihai Daraban in discursul sau.

E.S dl. Ambasador, Florin Vodita, Secretar de Stat in Ministerul Economiei, Comertului si Turismului a subliniat, in discursul sau, importanta CCIR in sustinerea IMM-urilor din intreaga tara: “In viziunea Ministerului Economiei, Camera de Comert si Industrie a Romaniei este principala interfata cu mediul de afaceri, respectiv cu intreprinderile mici si mijlocii. Consider ca in acest sens vom depune eforturi comune, innovative, in asa fel incat sa avem o reactie mai prompta din partea IMM-uri atunci cand se pune problema obiectivelor si reajustarilor guvernamentale.”

Dl. Florin Jianu, Vicepresedinte CNIPMMR si fost Ministru pentru IMM-uri, a anuntat o noua lege in lucru, menite sa sprijine IMM-urile: „In comisia de buget de la Camera Deputatilor are loc o ultima sedinta legata de legea Business Angels, o lege care aduce un nou instrument de finantare pe piata. Romania, pentru a fi competitiva, trebuie sa beneficieze de toate instrumentele care aduc inovare in economie. Aceasta lege insemna aducerea capitalului privat in companii si o serie de facilitati importante”.

Dl. Ionut Dumitru, Presedintele Consiliului Fiscal, in interventia sa din cadrul conferintei, a punctat cateva aspecte referitoare la activitatea IMM-urilor din Romania printre care: contributia IMM-urilor la activitatea economica, concurenta, accesul la finantare sau cea mai mare problema cu care se confrunta IMM-urilor si anume, reglementarea.

Conferinta a fost moderata de dl. Aurelian Dochia, Consultant Financiar, iar in cadrul acesteia au mai luat cuvantul dl. Adrian Dimache, Secretar General al Camerei de Comert si Industrie Romania-Italia, dna. Bibiana Stanciulov, CEO si proprietar ”Sonimpex Topoloveni”, dna. Raluca Painter, DG Stabilitate Financiara, Servicii Financiare si Uniunea Pietelor de Capitaluri, Comisia Europeana,  si dl. Ionut Sas, Director General PwC Romania.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Biroul Comunicare Publica, Departamentul Relatii cu Membri

tel. 0213191885, fax: 0213190156, e-mail: drm@ccir.ro

Related Posts with Thumbnails